Microneedling

 

 

Microneedling, ook wel Collageen Inductie Therapie genoemd, is een methode waarbij met behulp van een roller of met de Dermica Pen met naaldjes minuscule kleine kanaaltjes in de huid worden gemaakt.

Voor thuisgebruik werken wij met de Environ rollers met een naaldlengte van 0,03 mm. Voor in het instituut werken wij met de Dermica Pen 3, met een naaldlengte van 0,02 tot 2,5mm.  Doel van de methode is om structurele huidverbetering tot stand te brengen. Microneedling kan ingezet worden bij het behandelen van tal van huidproblemen en voor huidverjonging.

 

Hoe werkt Microneedling met de Dermicapen?

De disposable en steriele Dermica Pen  cartridge bestaat uit 11 minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare diepte van de naaldjes, maakt het mogelijk de behandeling aan te passen aan uw individuele behoefte. De Dermica Pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden. 

Voor wie is Microneedling geschikt:

Rimpels | fijne lijntjes | huidverslapping | (acne / hypertrofische / hypotrofische) littekens | pigmentvlekken | grove poriën | alopecia (kaalheid) | grove huidstructuur/ vergrote poriën | striae/ striemen | dubbele kin | algemene huidverbetering

Na de Dermica Penbehandeling

Afhankelijk van het soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien en is de huid gevoelig. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid vermindert na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een SPF en thuis je huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten. Onze huidspecialist zal je hierover adviseren.

Behandelfrequentie Dermica Pen

Het natuurlijk herstelproces (aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht is een stapsgewijs proces dat tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee tot vier weken worden de resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk zichtbaar, daarna werkt het proces nog maanden door.

 

Het aantal te volgen behandelingen hangt af van leeftijd, huidconditie en behandelindicatie. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.  In het algemeen geldt hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe sneller het gewenste resultaat bereikt wordt. Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam. Onze huidspecialist zal je een passend behandelplan adviseren.

Tijdens het gratis intake gesprek, de huidanalyse maken wij een stappenplan en zullen wij indien nodig alles nog een keer uitleggen.

 

Klik hier voor de Microneedling prijslijst / Klik hier voor Informatie video

of bel: 020-3317303

Environ

Jane Iredale